7 december 2021

SGP Zwartewaterland kiest voor ervaring en perspectief

ZWARTEWATERLAND – De, digitaal gehouden, ledenvergadering van de SGP Zwartewaterland heeft op 7 december jl. de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen besproken. Ervaren en bekende kandidaten, maar ook jeugdige en enthousiaste kandidaten staan klaar om in de toekomst verder te mogen bouwen aan Zwartewaterland.

Voor de SGP Zwartewaterland is continuïteit en ervaring in de het gemeentebestuur belangrijk. Vandaar dat reeds in juni van dit jaar de nummer 1: lijsttrekker en kandidaat-wethouder Maarten Slingerland werd gepresenteerd. Slingerland, zo geeft het bestuur van de kiesvereniging aan, “is enthousiast en gemotiveerd om de politieke koers van onze partij tijdens de komende verkiezingscampagne en de komende raadsperiode uit te dragen”. Op plaats 2 staat Klaas Huisbrink. Fractievoorzitter Huisbrink heeft inmiddels bijna twaalf jaar ervaring in de gemeenteraad. Op plaats 3 staat Wilhelm Bisschop die nu één raadsperiode zijn bijdrage heeft geleverd. Op plaats 4 staat Alfred Beens, die inmiddels ook een volledige raadsperiode ervaring heeft opgedaan. Op plaats 5 staat Karst Kolk die  voor zijn derde raadsperiode gaat.

Daarachter staan een heel aantal jonge en enthousiaste kandidaten klaar. Op plaats 6 staat Niels Veerman (24), woont in Genemuiden, is lid van de schaduwfractie en in het dagelijks leven actief is voorman in de glastuinbouwsector. Plaats 7 wordt ingenomen door Hasselter Benjamin van Marle (27), actief in het dagelijks leven als hoofd Abonnementen en Marketing bij de Erdee Media Groep en zet zich al geruime tijd in als schaduwfractielid. Plaats 8 is gereserveerd voor Klaas Buitink (38), werkzaam als salesmanager en ook lid van de schaduwfractie. Plaats 9 is bestemd voor Sander de Vries (28), productontwikkelaar bij een IT bedrijf en samen met Alfred Beens campagneleider voor deze verkiezingscampagne. De top tien wordt afgesloten door Jarne Eenkhoorn (22), in het dagelijks leven onderwijzer op een basisschool en lid van de campagnecommissie. De volledige lijst is terug te vinden op deze pagina: https://zwartewaterland.sgp.nl/verkiezingen2022