15 maart 2022

SGP Kamerlid Roelof Bisschop bezoekt Kamperzeedijk en Condor

Tweede kamer lid Roelof Bisschop van de SGP heeft maandagmiddag samen met de fractie van de SGP Zwartewaterland en  lijsttrekker Maarten Slingerland een aantal werkbezoeken afgelegd.

Voordat er werd gestart met een bezoek aan de Dorpsraad Kamperzeedijk in gemeenschapscentrum De Driester was er al een kort bezoek gebracht aan CNS De Driester. Prachtig om te horen hoe de jeugd met kordate oplossingen komt voor allerlei aangedragen problemen die vandaag de dag spelen.

De Dorpsraad heeft tijdens het gesprek aangegeven wat de voornaamste onderwerpen zijn die spelen in een kleine kern zoals de Kamperzeedijk. Het zal niet verbazen dat woningbouw, gericht op doelgroepen zoals starters, volgens de Dorpsraad brede aandacht moet krijgen. Kamerlid Bisschop roemde de saamhorigheid die de kern Kamperzeedijk kenmerkt. Het concept Zeediekzorg is daar een sprekend voorbeeld van. Omdat de realiteit het van te voren geplande werkbezoek inhaalde werd hierna ook een bezoek gebracht aan de opvanglocatie Westererf voor Oekraïense vluchtelingen aan de Kamperzeedijk 115. En ook hier werd weer duidelijk waarin een kleine gemeenschap groot kan zijn. Het is hartverwarmend om te zien hoe hier met man en macht wordt gewerkt om de opvanglocatie tijdig geschikt te krijgen voor een aantal Oekraïense vluchtelingen die deze week nog worden verwacht.

Hierna werd koers gezet naar de boerderij van Fam. Van den Brake. In de stal van deze actieve boerenfamilie werd kort en bondig aan kamerlid Bisschop uitgelegd wat een boerenbedrijf nu inhoudt en waar men zoal tegen aanloopt. De SGP ziet de agrariër als de beheerder van ons buitengebied.

Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan Condor Group te Hasselt. Het kamerlid en de SGP-ers werden hartelijk ontvangen en door middel van een presentatie kort meegenomen in modern ondernemerschap. De visie van Condor Group op maatschappelijk verantwoord ondernemen, circulair produceren en oog hebben voor duurzaamheid sluit naadloos aan op de visie van de SGP. Na een prachtige rondleiding door de grote productiehallen werd het werkbezoek afgesloten.