15 oktober 2016

SGP brengt werkbezoek aan Vitters Shipyard in Zwartsluis

 

Afgelopen vrijdag heeft de fractie- en schaduwfractie van de SGP Zwartewaterland een werkbezoek afgelegd bij Vitters Shipyard. Een high tech bedrijf in Zwartsluis wat indruk heeft gemaakt.

In ruim 25 jaar tijd is scheepswerf Vitters Shipyard uitgegroeid van een klein familiebedrijf naar een innoverend bedrijf met internationale allure. Met ruim 80 vaste medewerkers en twee eigenaren is het bedrijf gespecialiseerd in de bouw van luxe en snelle zeiljachten in het topsegment van de markt.

Het bedrijf geeft met het  bouwen van deze grote zeiljachten de toon aan. Schepen vanaf 30 meter, eventueel volledig in composiet of carbon uitgevoerd, zijn geen uitzondering meer. De zeiljachten worden volledig naar wens van de eigenaar afgebouwd, ingericht en opgeleverd. Een bouwtijd van ongeveer 3 jaar is eerder regel dan uitzondering.  De missie van het bedrijf is om de bouw van deze luxe zeiljachten verder te perfectioneren.

De SGP-fractie is na de prettige ontvangst rondgeleid door het bedrijf en heeft de hoge kwaliteit die Vitters Shipyard levert, het vakmanschap, de creativiteit en het toepassen van de modernste technologie met eigen ogen kunnen zien.

Waardevol en inspirerend was de uiteindelijke indruk  van de fractie. Een bedrijf, binnen onze gemeentegrenzen, met grensoverschrijdende technologie, wordt gekoesterd door de gemeente Zwartewaterland. Ondanks de af en toe ingewikkelde transporten van de casco’s en het moeizaam vinden van hoger geschoold personeel uit de regio geeft Vitters aan te hechten aan hun bedrijfslocatie te Zwartsluis.

De SGP-fractie heeft in het gesprek met de eigenaren benadrukt altijd te blijven werken aan het verbeteren van het ondernemersklimaat. Korte lijnen met de gemeente en een vast ambtelijk aanspreekpunt zijn en blijven de ambities van de SGP Zwartewaterland.